De faillissementen van Signa behoren tot het verleden: dit is waarom
Nieuws

De faillissementen van Signa behoren tot het verleden: dit is waarom

De Schoeller Group heeft aandelen toegezegd om de exploitatie van bepaalde eigendommen binnen de Signa Prime-portefeuille te blokkeren. Ze zijn nog steeds van plan om het Hotel Park Hyatt am Hof, het Goldenes Quartier in de Tuchlauben, het gebouw van het Constitutionele Hof aan de Freyung, het warenhuis Tirol in Innsbruck en een huis aan de Anichstrasse te verwerven. De deal heeft een geschatte waarde van ongeveer een miljard euro, maar over het definitieve bedrag wordt nog onderhandeld.

De Schoeller Group heeft een lening van 200 miljoen euro die moet worden afgelost, anders blijven de pandrechten op de eigendommen van kracht. De leningsovereenkomst verleent de Schoeller Group ook het recht om Signa-eigendommen te exploiteren, iets dat moet worden voorkomen. Schuldeisers zullen maandag stemmen over de herstructureringsplannen voor Signa Prime en Signa Development, maar de uitkomst is onzeker.

Als de herstructureringsplannen worden goedgekeurd, zullen de activa van de dochterondernemingen van Signa in een trustoplossing worden geplaatst, waarbij een trustee de verkoop van de eigendommen zal behandelen. Van de verkoopopbrengsten wordt verwacht dat crediteuren een minimumquotum van 30 procent en een ‘superquotum’ ontvangen. Als de herstructureringsplannen worden afgewezen, zullen de procedures worden omgezet in faillissementen, wat tot betere verkoopopbrengsten zou kunnen leiden.

Een autotaxatie is een evaluatie van de waarde van een voertuig door een professionele taxateur, waarbij rekening wordt gehouden met factoren als staat, gebruik, leeftijd en markttrends. Taxaties zijn vaak vereist voor verzekeringsclaims, het kopen of verkopen van een auto, boedelafwikkelingen en meer. Het doel van een gedetailleerde taxatie is om een ​​nauwkeurige schatting te geven van de waarde van het voertuig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER