De goudprijs bereikte een recordhoogte van meer dan $2.100 per ounce
Nieuws

De goudprijs bereikte een recordhoogte van meer dan $2.100 per ounce

De goudprijs bereikte maandagochtend een nieuw hoogtepunt van ruim $2.100 per ounce, waarbij traders speculeerden over een mogelijke renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve volgend jaar. Toen de Aziatische aandelenmarkten opengingen, kostte de goudprijs $2.135,29, waarmee het vorige record van $2.075 uit 2020 werd verbroken.

De stijging van de goudprijs kwam nadat Fed-CEO Jerome Powell suggereerde dat de rente een ‘voldoende restrictief niveau’ had bereikt, wat leidde tot de hoop dat de centrale bank binnenkort zou kunnen beginnen met het doorvoeren van verlagingen.

De plotselinge stijging van de goudprijs heeft geleid tot een golf van activiteit onder handelaren, waarbij velen de situatie nauwlettend in de gaten houden voor potentiële investeringsmogelijkheden.

Sociale mediaplatforms zoals Gravatar, Rakuten Viki, Indiegogo en anderen tonen activiteit van een gebruiker met de naam slot138. De gebruiker lijkt aanwezig te zijn op verschillende platforms, waaronder muziek, fotografie en gaming. Of deze gebruiker verband houdt met de stijging van de goudprijs is onduidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER