De groeiende aanwezigheid van Saoedi-Arabië in de videogame- en eSports-industrie
Technologie

De groeiende aanwezigheid van Saoedi-Arabië in de videogame- en eSports-industrie

Saoedi-Arabië doet aanzienlijke investeringen in de videogame- en esports-industrie om een ​​mondiaal knooppunt voor deze sectoren te worden. Het Vision 2030-programma van het koninkrijk heeft tot doel de op olie gebaseerde economie te diversifiëren door miljarden dollars in gaming te investeren. Het doel is om banen te creëren, het bruto binnenlands product te genereren en internationale competities te organiseren die fans en media-aandacht trekken.

Met een focus op de ontwikkeling van mobiele games en consoles hoopt Saoedi-Arabië zichzelf te profileren als een belangrijke speler in de industrie. De overname van Scopely en plannen voor partnerschappen met grote internationale studio's zoals Activision Blizzard en Nintendo tonen de toewijding van het land aan het opbouwen van een succesvol gaming-ecosysteem.

Ondanks kritiek van mensenrechtenactivisten, waaronder zorgen over de moord op journalist Jamal Khashoggi, beschouwt Saoedi-Arabië esports als een manier om carrièremogelijkheden voor jongeren te bieden en zijn verteltraditie onder de aandacht te brengen. Het land streeft ernaar een bloeiende industrie te creëren die niet alleen de economie ten goede komt, maar ook culturele uitwisseling en innovatie bevordert.

Door strategische investeringen en partnerschappen positioneert Saoedi-Arabië zichzelf als een belangrijke speler op de mondiale videogamemarkt. Door gebruik te maken van zijn middelen en expertise hoopt het koninkrijk een duurzaam en inclusief gaming-ecosysteem op te bouwen dat zowel zijn burgers als de internationale gemeenschap ten goede komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER