De Grottaglie-site getroffen door de Boeing-crisis
Nieuws

De Grottaglie-site getroffen door de Boeing-crisis

De metaalarbeidersvakbonden Fim, Fiom en Uilm uiten hun bezorgdheid over de impact van de Boeing-crisis op de Leonardo-fabriek in Grottaglie, Taranto. Deze fabriek is verantwoordelijk voor de bouw van twee delen van de romp van de 787. Momenteel bedraagt ​​de directe werkgelegenheid op de locatie iets minder dan 1.000 eenheden, terwijl ongeveer 200 werknemers worden gedetacheerd naar andere fabrieken. De maandelijkse leveringen van rompen aan Boeing zijn zeer laag, en er zijn meer dan 40 rompen geproduceerd, opgeslagen en nog niet opgehaald door de Amerikaanse klant in Grottaglie.

De vakbonden hebben gedeeld dat ze kennis hebben genomen van een nieuw ‘Z60’-productieplan van Boeing, dat een vermindering van de leveringen aan de klant met zich meebrengt. Hierdoor zou de verzadiging van het terrein toenemen. De vakbonden proberen sinds begin april gesprekken aan te gaan met Leonardo, met name met de luchtvaartdivisie. Er is echter geen bereidheid bij het bedrijf om dit kritieke probleem, dat van invloed is op de productievolumes en het organisatiemanagement in de fabriek, aan te pakken.

De metaalvakbonden benadrukken dat de lopende diversificatieprojecten niet genoeg werkdruk genereren om de onzekerheden op de Boeing-markt en het B787-programma tegen te gaan. Ze zijn van plan een nieuwe bijeenkomst met de HR-afdeling aan te vragen om deze problemen aan te pakken en de betrokkenheid van de regio Apulië te zoeken om een ​​industrieel perspectief voor de Grottaglie-locatie te garanderen en alle werknemers te beschermen.

De vakbonden benadrukken de noodzaak van een discussietafel waarbij de regio Apulië, vakbondsorganisaties en Leonardo Spa betrokken zijn om de programmacontracten en hun impact op alle werknemers binnen de Leonardo Spa te bespreken. Ze benadrukken het belang van het vinden van oplossingen om de werknemers te beschermen en de duurzaamheid van de activiteiten in de fabriek te garanderen te midden van de uitdagingen die de Boeing-crisis met zich meebrengt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER