De herstructureringsonderhandelingen van Barry Callebaut werden opgeschort tot september
Nieuws

De herstructureringsonderhandelingen van Barry Callebaut werden opgeschort tot september

De onderhandelingen tussen management en vakbonden bij Barry Callebaut in Halle liggen al enkele maanden vast. Dat maakte vakbondssecretaris Hans Cristiaens van BBTK bekend na de derde ondernemingsraadvergadering. De besprekingen zullen in september worden hervat, zodat het management tijd heeft om meer gedetailleerde informatie te verstrekken.

Sinds eind maart zijn er bij de chocoladefabrikant onderhandelingen gaande over een geplande herstructurering. De fabriek in Halle wil 178 banen schrappen – 159 arbeiders en 19 bedienden – op een totaal van 480. De tweede ondernemingsraad in april was positief, maar de recente vergaderingen werden gekenmerkt door onzekerheid en gebrek aan duidelijkheid. .

Christiaens zei dat bepaalde belangrijke kwesties nog moeten worden opgelost, wat de voortgang van de onderhandelingen belemmert. Met te veel onzekerheden en mogelijke scenario’s in de plannen kunnen er geen zinvolle discussies plaatsvinden. Om het management de tijd te geven deze zorgen aan te pakken, zijn de onderhandelingen tot september opgeschort.

Na de eerste ondernemingsraadvergadering in maart constateerde de vakbondssecretaris een gebrek aan gedetailleerde informatie door het management. Een geplande ondernemingsraadvergadering in mei werd uitgesteld, waardoor de vertragingen nog verder werden vergroot. Het management heeft echter aangegeven dat er een raamovereenkomst is bereikt met Europese ondernemingsraden, die als basis zal dienen voor toekomstige gesprekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER