De impact van geestelijke gezondheid op 911-dispatchers
Nieuws

De impact van geestelijke gezondheid op 911-dispatchers

Werken als 911-coördinator kan een negatieve invloed hebben op de geestelijke gezondheid, omdat deze personen elke dag mensen door traumatische ervaringen heen moeten praten. Brandy Dahlin, die al 17 jaar coördinator is, deelde haar ervaring met het helpen van een vrouw bij het reanimeren van haar man langs de kant van de weg, waarbij ze de emotionele uitdagingen van het werk benadrukte. Veel mensen realiseren zich pas de intense stress en emotionele tol die gepaard gaat met het zijn van een coördinator als ze het zelf proberen.

Ashly Madrid-Ulrich, die al acht jaar coördinator is, benadrukte dat de baan niet lijkt op wat er op tv wordt afgebeeld. Dispatchers hebben vaak te maken met intense situaties die hen diep kunnen raken. Ondanks de hoge stress blijven de coördinatoren het werk doen uit medeleven met degenen die om hulp roepen. Ze beschikken over verschillende coping-mechanismen, zoals naar de sportschool gaan, meditatie of therapie, om hen te helpen omgaan met werkgerelateerde stress.

Dahlin legde uit dat het niet weten wat er met de persoon aan de andere kant van de lijn gebeurt, grote gevolgen kan hebben voor coördinatoren. Terwijl ze ernaar streven beledigingen en kritiek van hun schouders te laten rollen, hebben ze soms het gevoel dat mensen vergeten dat ze ook maar mensen zijn. Over het algemeen vereist het werken als 911-dispatcher een hoge mate van emotionele veerkracht om hulp en ondersteuning te bieden aan mensen die in noodsituaties verkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER