De impact van stem, diversiteit en technologie in het tijdperk van AI
Technologie

De impact van stem, diversiteit en technologie in het tijdperk van AI

In de huidige digitale samenleving gaat de rol van stem verder dan alleen communicatie. Het speelt ook een cruciale rol in de manier waarop we onze sociale identiteit construeren en erover onderhandelen. Helaas blijft stemdiscriminatie een groot probleem, vooral voor leden van de LGBTQI+-gemeenschap. Niet-conforme stemmen worden vaak geconfronteerd met vooroordelen en subtiele vormen van discriminatie, waardoor veel mensen hun ware stem veranderen of verbergen.

Bij LLYC zijn we het onderzoek ‘Free the Voices: Voice, Diversity, and Technology in the Age of AI’ gestart om het belang van stem bij het vormgeven van onze identiteit te onderzoeken, de uitdagingen waarmee diverse stemmen worden geconfronteerd als gevolg van discriminatie, en het potentieel van technologie om deze problemen in de digitale wereld te verergeren of te verlichten.

Door ons onderzoek hebben we het innovatieve project 'Free the Voices' ontwikkeld, 's werelds eerste diverse synthetische stemmenbank. In samenwerking met Monoceros Labs en hun Fonos-product heeft dit initiatief tot doel niet alleen het bewustzijn over op stem gebaseerde vooroordelen te vergroten, maar ook actief te werken aan het verminderen ervan door een groter begrip en waardering voor vocale diversiteit te bevorderen. Samen brengen we een revolutie teweeg in de manier waarop stemmen worden waargenomen en vertegenwoordigd in de samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER