De innovatieve SHED van het Rochester Institute of Technology combineert kunst en technologie met een investering van $120 miljoen
Technologie

De innovatieve SHED van het Rochester Institute of Technology combineert kunst en technologie met een investering van $120 miljoen

Op de campus van het Rochester Institute of Technology is een nieuwe toegangspoort gecreëerd in de vorm van de 180.000 vierkante meter grote studentenhal voor onderzoek en ontwikkeling. In tegenstelling tot traditionele gebouwen waarin robotica of technische hoogstandjes tentoon worden gesteld, biedt dit nieuwe gebouw uitzicht op twee transparante kubussen. Eén kubus is bestemd voor theaterrepetities, terwijl de andere wordt gebruikt voor dansstudiopraktijken.

Bij het betreden van het $120 miljoen kostende gebouw zullen bezoekers onmiddellijk de unieke indeling opmerken. Het theater bevindt zich naast makerruimtes met glazen wanden, allemaal met uitzicht op een halvemaanvormig atrium. In de makerruimtes zijn verschillende banken en werktuigmachines met het plafond verbonden via elektrische snoeren en afzuigkappen. De werkplaatsruimtes hebben deuren in garagestijl die geopend kunnen worden, zodat voorbijgangers kunnen zien hoe de innovatieve projecten binnen vorm krijgen.

De Studentenhal voor Onderzoek en Ontwikkeling biedt een creatieve en collaboratieve ruimte voor studenten om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Met state-of-the-art faciliteiten en een ontwerp dat transparantie en interactie bevordert, is dit gebouw een knooppunt voor experimenten en innovatie op de campus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER