De kunstmatige intelligentie van Baidu geselecteerd voor de Galaxy S24-serie van Samsung in China
Technologie

De kunstmatige intelligentie van Baidu geselecteerd voor de Galaxy S24-serie van Samsung in China

Samsung heeft aangekondigd dat zijn nieuwe vlaggenschip Galaxy S24 in China de AI-chatbot van Baidu zal gebruiken om geavanceerde functies te integreren bij gebrek aan aanvullende mobiele diensten en de app store van Google, die niet beschikbaar zijn in het land. Baidu’s Ernie Bot zal de functie ‘Cirkel en zoeken’ aandrijven op Chinese Galaxy S24-apparaten, waardoor gebruikers snelle zoekopdrachten kunnen uitvoeren door tekst te onderstrepen of een cirkel op afbeeldingen of video’s te tekenen voor onmiddellijke resultaten. Buiten China wordt deze functie mogelijk gemaakt door Google en de Gemini AI van het bedrijf.

In een verklaring legde Baidu VP Chen Zifan uit dat er gesprekken zijn gevoerd met Samsung na de onthulling van Ernie Bot over de integratie van zijn AI-mogelijkheden in de apparaten van de fabrikant. De cloudafdeling van Baidu is een strategisch partnerschap aangegaan met Samsung om AI-functies op de Galaxy S24-serie te ondersteunen, waaronder spraak-naar-tekstvertaling en de mogelijkheid om vergaderingen, artikelen en andere inhoud samen te vatten.

Baidu’s Ernie 4.0, de nieuwste versie van zijn generatieve AI-model, heeft een niveau van verfijning en mogelijkheden bereikt dat vergelijkbaar is met dat van OpenAI’s ChatGPT-4, aldus medeoprichter en CEO Robin Li. Dit breidt de AI-mogelijkheden van Baidu uit bij gebrek aan Google-services in China.

LAAT EEN REACTIE ACHTER