De langdurige samenwerking van Adidas met het Duitse voetbal komt tot een einde als Nike een deal sluit
Sport

De langdurige samenwerking van Adidas met het Duitse voetbal komt tot een einde als Nike een deal sluit

De Duitse voetbalfederatie (DFB) maakte donderdag bekend dat ze hun langdurige samenwerking met Adidas zullen beëindigen en vanaf 2027 zullen overstappen op Nike. Deze nieuwe deal zal duren tot 2034. De voorzitter van de federatie, Bernd Neuendorf, uitte zijn enthousiasme over de nieuwe deal. partnerschap met Nike en de kansen die dit zal bieden voor de ontwikkeling van het voetbal in Duitsland in de komende tien jaar. Hij erkende echter ook de belangrijke rol die Adidas de afgelopen zeventig jaar in het Duitse voetbal heeft gespeeld.

Teams in Duitsland dragen al jaren Adidas-uitrusting, onder meer tijdens alle vier de WK-titels voor heren, drie Europese titels, en de twee WK-titels voor dames en acht Europese titels. Adi Dassler, de oprichter van Adidas, zat zelfs op de bank naast de West-Duitse coach tijdens de eerste WK-overwinning van het team in 1954. Hoewel Dassler de laarzen met schroefnoppen die vaak met Adidas worden geassocieerd niet heeft uitgevonden, is de innovatieve uitrusting van zijn bedrijf staat al tientallen jaren synoniem voor Duits voetbalsucces.

Adidas presenteerde onlangs de nieuwe truien voor het komende EK, dat Duitsland deze zomer zal organiseren. De overstap naar Nike in 2027 markeert een belangrijke verschuiving voor het Duitse voetbal, waarmee een einde komt aan een partnerschap dat al meer dan zeventig jaar bestaat. De DFB kijkt uit naar de nieuwe kansen die deze verandering met zich meebrengt en streeft ernaar blijvend succes te behalen, zowel op als buiten het veld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER