De Las Vegas Sphere beschikt over 4.000 TB SSD-opslag, 400 GB/s doorvoer voor ’s werelds enige 16K-scherm – om bij te blijven vereist geavanceerde technologie
Technologie

De Las Vegas Sphere beschikt over 4.000 TB SSD-opslag, 400 GB/s doorvoer voor ’s werelds enige 16K-scherm – om bij te blijven vereist geavanceerde technologie

De Las Vegas Sphere is een enorme muziek- en entertainmentarena ten oosten van de Las Vegas Strip. De Sphere wordt aangedreven door de allernieuwste technologie en beschikt over een 16K LED-scherm aan de binnenkant en een 18K-camerasysteem met ultrahoge resolutie. Hitachi Vantara, een toonaangevend technologiebedrijf, speelt een cruciale rol bij het beheer van de opslag voor de originele en meeslepende inhoud van de Sphere.

Hitachi Content Software for File, een krachtige, softwaregedefinieerde, gedistribueerde opslagoplossing voor parallelle bestandssystemen, wordt gebruikt voor het verwerken en streamen van inhoud naar zowel het 160.000 vierkante meter grote LED-display aan de binnenkant als de 580.000 vierkante meter grote Exosphere. Het systeem bestaat uit 27 knooppunten en 4PB flashopslag voor naadloos afspelen binnen de Sphere.

De Sphere streamt inhoud in realtime naar 7thSense-mediaservers en levert 4K-video met 60 frames per seconde. Deze technologische capaciteit op een dergelijke schaal is een wereldprimeur en toont de innovatieve aanpak van het Sphere-team.

Octavian Tanase, Chief Product Officer bij Hitachi Vantara, benadrukt de meeslepende en visueel krachtige entertainmentervaring die de Sphere biedt. Met een focus op kwaliteit overtreffen de resolutie en kleur van de inhoud de verwachtingen, waardoor bezoekers een unieke ervaring krijgen.

Voor Darren Aronofsky’s originele meeslepende film, Postcard from Earth, moest het systeem een ​​doorvoersnelheid van meer dan 400 GB/s verwerken met een latentie van minder dan 5 milliseconden en een 12-bits kleurenweergave. Alex Luthwaite, SVP Show Systems Technology bij Sphere Entertainment, benadrukt de gezamenlijke inspanningen tussen Hitachi Vantara en het Sphere-team om een ​​snelle, betrouwbare en efficiënte oplossing te ontwikkelen voor het streamen van video-inhoud met hoge resolutie op een ongekende schaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER