De nieuwe functie van WhatsApp, Evenementen, maakt het plannen van bijeenkomsten met vrienden eenvoudiger dan ooit
Technologie

De nieuwe functie van WhatsApp, Evenementen, maakt het plannen van bijeenkomsten met vrienden eenvoudiger dan ooit

WhatsApp heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee gebruikers evenementen kunnen organiseren via groepschats. Met deze functie kunnen gebruikers vergaderingen plannen, details bevestigen en de aanwezigheid van de mensen in het gesprek volgen. Meta's instant messaging-platform, WhatsApp, voegt voortdurend nieuwe functies toe om de gebruikerservaring te verbeteren, en deze evenementfunctie heeft tot doel het proces van het ontmoeten van vrienden of het organiseren van vergaderingen met collega's te vereenvoudigen.

De nieuwe eventfunctie in WhatsApp Groups stelt gebruikers in staat om belangrijke aspecten van eventorganisatie direct in de chat te beheren. Gebruikers kunnen de datum en tijd van het event instellen, aanwezigheid beheren, de locatie specificeren en zelfs een groepsgesprek plannen. Deze functie is oorspronkelijk ontwikkeld voor WhatsApp-community's en is nu beschikbaar voor groepsgesprekken op zowel iOS- als Android-apparaten.

Om toegang te krijgen tot de evenementenfunctie kunnen gebruikers op het optiemenu naast het enquêtetoolpictogram klikken en 'Evenement' selecteren. Er wordt een tabblad geopend waarop gebruikers een naam en beschrijving aan de vergadering kunnen toevoegen, de datum en tijd kunnen instellen, de locatie kunnen opgeven en een WhatsApp-oproeplink voor groepsgesprekken kunnen activeren. Gebruikers kunnen aangeven of het gesprek alleen audio bevat of video bevat.

Zodra het evenement is gemaakt, kunnen groepsleden de uitnodiging bekijken en hun aanwezigheid bevestigen. Evenementmakers en beheerders hebben de flexibiliteit om evenementdetails op elk gewenst moment bij te werken, zoals het wijzigen van de tijd. De tool onderhoudt end-to-end-encryptie, zodat alleen groepsleden toegang hebben tot evenementdetails.

WhatsApp heeft de functie voor groepsevenementen wereldwijd uitgerold voor alle gebruikers met de nieuwste update voor iOS- en Android-apparaten. Deze update verbetert de functionaliteit van groepschats en maakt het organiseren van evenementen gemakkelijker voor gebruikers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER