De nieuwste AI-chips van Nvidia zullen naar verwachting gebruik maken van TSMC-technologie
Technologie

De nieuwste AI-chips van Nvidia zullen naar verwachting gebruik maken van TSMC-technologie

Volgens analisten van Goldman Sachs zal de nieuwste golf van voor kunstmatige intelligentie geoptimaliseerde chips, aangekondigd door Nvidia, naar verwachting de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ten goede komen. Nvidia onthulde dit weekend zijn nieuwste chiparchitectuur, genaamd ‘Rubin’, waarvan de verzending naar verwachting in 2026 zal beginnen. Dit komt vóór de uitrol van Nvidia’s volgende generatie datacenterprocessors, bekend als ‘Blackwell’. Blackwell wordt iets meer dan een jaar na de aankondiging van Nvidia's huidige “Hopper”-chips geproduceerd.

Nvidia wordt op de chipmarkt geconfronteerd met concurrentie van rivalen als Advanced Micro Devices, Intel, Google-eigenaar Alphabet en Microsoft. De analisten van Goldman Sachs zijn van mening dat de krachtige 3-nanometer-nodes van TSMC door Nvidia in het Rubin-platform zullen worden gebruikt om de chipprestaties te verbeteren. Ze vermeldden ook dat TSMC's geavanceerde 2-nanometerchips na Rubin in toekomstige producten zouden kunnen worden gebruikt.

Het beleggerssentiment ten aanzien van kunstmatige intelligentie blijft positief, met verwachtingen voor nieuwe toepassingen die verder gaan dan AI-chatbots zoals ChatGPT van OpenAI. Goldman Sachs beschouwt TSMC als een belangrijke begunstigde van de AI-trend vanwege zijn leiderschap op het gebied van geavanceerde chipproductie. TSMC is goed gepositioneerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar meer kracht en computerprestaties in AI-toepassingen, waardoor het een waardevolle partner is voor bedrijven als Nvidia bij de ontwikkeling van innovatieve chips voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER