De nieuwste bètaversie van de Spotify Premium-app bevat nu muziekvideo’s
Technologie

De nieuwste bètaversie van de Spotify Premium-app bevat nu muziekvideo’s

Spotify Premium heeft muziekvideo’s geïntroduceerd in de mobiele app en desktopversie, een functie die in sommige landen momenteel in bèta is. Het abonnement voor Spotify Premium kost 10,99 euro per maand voor individuele accounts en 17,99 euro per maand voor Family-accounts, die maximaal 6 Premium-accounts ondersteunen. Abonnees van dit betalingsplan hebben nu toegang tot muziekvideo’s in de bibliotheek van het platform, die zonder advertenties worden weergegeven en horizontaal op volledig scherm kunnen worden bekeken.

Deze nieuwe functie is niet alleen een directe link naar YouTube-video’s, maar host de video’s rechtstreeks in de app. Momenteel is deze optie alleen beschikbaar in elf landen, maar zal in de toekomst worden uitgebreid naar andere regio’s. Spotify’s wereldwijde vice-president consumentenervaring, Sten Garmark, zei dat het bedrijf deze markten selecteerde op basis van criteria zoals marktomvang en ondersteuning van lokale inhoud.

Gebruikers hebben toegang tot muziekvideo’s via het tabblad ‘Nu spelen’, waar ze kunnen overschakelen naar de videoversie van een nummer dat er een heeft. De functie is beschikbaar op zowel iOS- als Android-apparaten, waardoor gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen het afspelen van muziek en video. De desktopversie ondersteunt deze functie ook, waarbij informatie over de artiest en het nummer in de rechterkolom wordt weergegeven.

Hoewel de initiële reeks muziekvideo’s beperkt is, heeft Spotify distributierechten verkregen voor meer inhoud in de toekomst. Het bedrijf heeft prioriteit gegeven aan een breed scala aan genres en artiesten voor de eerste uitrol van muziekvideo’s. Bovendien hebben gebruikers ook toegang tot deze functie op smart-tv’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER