De onbezongen held van de Las Vegas Raiders: EDGE Malcolm Koonce
Sport

De onbezongen held van de Las Vegas Raiders: EDGE Malcolm Koonce

In 2014 maakten de Raiders een verstandige keuze door Khalil Mack te selecteren met de vijfde overall keuze in de draft. Mack, die universiteitsvoetbal speelde bij Buffalo, bleek een waardevolle aanwinst voor het team. Snel vooruit naar 2021, en de Raiders wendden zich opnieuw tot Buffalo voor talent, waarbij ze edge-rusher Malcolm Koonce opstelden met de 80e overall keuze in de derde ronde.

Hoewel Koonce misschien niet dezelfde vaardigheden heeft als Mack, had hij een succesvolle universiteitscarrière en verdiende hij zelfs de titel van Bahamas Bowl Defensive MVP 2019 voor zijn optreden tegen Charlotte. Ondanks de beperkte speeltijd in zijn eerste twee seizoenen bij de Raiders, toonde Koonce veelbelovend met twee zakken en zes druk in 2021 en 2022.

Het duurde echter tot 2023 voordat Koonce zijn potentieel echt demonstreerde. In zijn eerste startseizoen noteerde hij acht zakken en 52 totale druk, waarmee hij zichzelf vestigde als een kracht waarmee rekening moet worden gehouden op het veld. Zijn prestatie werd dat seizoen alleen overtroffen door Maxx Crosby in termen van productiviteit onder Raiders pass-rushers.

De Raiders hadden misschien gehoopt dat de bliksem twee keer zou inslaan met de selectie van Malcolm Koonce uit Buffalo in de draft van 2021. Hoewel hij misschien niet dezelfde hoogten bereikt als Khalil Mack, laten de indrukwekkende cijfers van Koonce in zijn eerste startseizoen zien dat hij het potentieel heeft om een ​​aanzienlijke impact op het team te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER