De ongebruikelijke gebeurtenis die Vision Pro ontwrichtte en zorgen veroorzaakte bij Apple
Technologie

De ongebruikelijke gebeurtenis die Vision Pro ontwrichtte en zorgen veroorzaakte bij Apple

Apple, de technologiegigant die bekend staat om de iPhone, krijgt te maken met kritiek vanwege zijn Vision Pro-helm voor ruimtelijk computergebruik. De lancering van dit apparaat veroorzaakte veel ophef op sociale media, maar nu melden gebruikers een vreemd fenomeen dat zij ‘Crackgate’ noemen. Er is ontdekt dat het apparaat, dat in de Verenigde Staten $ 3.500 kost en onofficieel verkrijgbaar is in Argentinië, scheuren in het voorscherm vertoont.

Gebruikers op platforms als Reddit hebben hun ervaringen gedeeld met het vinden van willekeurige scheuren in hun Apple Vision Pro-apparaten, die vaak zonder duidelijke oorzaak in het midden van het scherm verschijnen. Sommige gebruikers die heel voorzichtig zijn met hun apparaten hebben dit probleem ook gemeld, wat tot verwarring onder de consumenten heeft geleid.

Er circuleren theorieën over de oorzaak van deze scheuren, waarbij sommigen speculeren dat een softwarefout ervoor kan zorgen dat het apparaat niet in de slaapmodus gaat, waardoor het oververhit raakt en het scherm barst. Apple heeft echter nog geen officiële verklaringen afgelegd over deze kwestie.

Sommige gebruikers hebben beweerd dat Apple ermee heeft ingestemd hun apparaten gratis onder garantie te repareren, terwijl anderen is gevraagd een eigen risico te betalen voor reparaties. De AppleCare+-verzekeringspolis voor de Vision Pro kost $ 500 en dekt twee jaar, met extra kosten voor reparaties van andere accidentele schade.

Ondanks deze uitdagingen blijven gebruikers hun verhalen delen in de hoop het bewustzijn over het ‘Crackgate’-probleem te vergroten en anderen aan te moedigen om reparaties uit te voeren. Eigenaren van een Apple Vision Pro navigeren door de onzekerheid en complexiteit van het omgaan met deze onverwachte scheuren op hun dure apparaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER