Technologie

De politie van Palm Springs informeert inwoners over technologie en gebruik van militair materieel

Verschillende inwoners van Palm Springs bezochten onlangs een gemeenschapsstadhuis dat werd georganiseerd door de politie. Het doel van de bijeenkomst was om bewoners te informeren over de technologie en het militaire materieel dat wordt gebruikt om de misdaad in de stad te bestrijden. Luitenant William Hutchinson benadrukte het belang van transparantie en publiek comfort bij het gebruik van deze technologie. De nadruk van de bijeenkomst lag vooral op drones, geautomatiseerde kentekenlezers, camera’s en gepantserde voertuigen.

Momenteel heeft Palm Springs kentekenplaatlezers geïnstalleerd op politieauto’s, en ze werken eraan om dit uit te breiden naar straatverlichting, paaltjes en andere delen van de stad. Het doel is om deze lezers op de belangrijkste kruispunten en in-/uitgangen van de stad te hebben, zodat ze kunnen monitoren wie er komt en gaat. Hoewel straatcamera’s vaak een controversieel onderwerp zijn op het gebied van privacy, spraken veel bewoners hun steun daarvoor uit. Sommige bewoners vergeleken het zelfs met het uitgebreide cameratoezicht in Londen en zagen het als een vanzelfsprekend onderdeel van de moderne technologie.

Volgens luitenant Hutchinson kunnen deze technologieën enorm helpen bij het opsporen en oplossen van misdaden in de stad. Ze kunnen helpen bij het identificeren van gestolen voertuigen, vermiste personen en gewelddadige overtreders. Door het gebruik van cameratechnologie kan de politie misdaden veel sneller oplossen dan voorheen. De politie is van plan om eind deze maand een voorstel voor vaste kentekenlezers aan de gemeenteraad voor te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER