De redenen achter de huidige aandelenstijging van Micron Technology
Technologie

De redenen achter de huidige aandelenstijging van Micron Technology

De aandelen van Micron Technology (MU) werden maandag hoger verhandeld, aangewakkerd door een sterk winstrapport en positieve berichtgeving in Barron’s als AI-winnaar. Dit komt omdat verschillende andere AI-gerelateerde aandelen ook winst boekten, ondanks een lagere algemene markttrend. Vanaf de middag stond Micron bijna 8% hoger.

De recente rally van Micron kan worden toegeschreven aan de sterke winstcijfers over het tweede kwartaal van het begrotingsjaar, die de verwachtingen overtroffen. Het bedrijf werd geconfronteerd met uitdagingen in de halfgeleidersector, maar vertoonde tekenen van herstel, waarbij de toegenomen vraag naar AI-technologie en het krappe aanbod de winstgevendheid stimuleerden. Met een omzetstijging van 58% naar $5,82 miljard rapporteerde Micron een gecorrigeerde winst van $476 miljoen, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van een verlies van $2,08 miljard een jaar geleden.

CEO Sanjay Mehrotra benadrukte de positie van Micron als een belangrijke speler die profiteert van de AI-gedreven kansen in de halfgeleiderindustrie. Dit sentiment werd weerspiegeld in Barron’s, waarin Micron werd beschreven als een van de beste langetermijnvooruitzichten in de AI-boom.

Vooruitkijkend naar het fiscale derde kwartaal verwacht Micron een aanhoudende groei met een verwachte omzet van $6,6 miljard, een stijging van 76% ten opzichte van het voorgaande jaar. Er wordt ook verwacht dat de brutomarges zullen verbeteren, wat een positief momentum voor het bedrijf aangeeft. Hoewel Nvidia een belangrijke speler is geweest op de AI-markt, erkennen beleggers het potentieel voor meerdere winnaars onder de chipaandelen, waaronder Micron.

Over het geheel genomen weerspiegelen de recente prestaties en vooruitzichten van Micron een positief traject voor het bedrijf binnen de AI-sector. Terwijl de industrie zich blijft ontwikkelen en uitbreiden, is de positie van Micron als leider op het gebied van geheugenchiptechnologie goed gepositioneerd voor verdere groei en succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER