De samenwerking tussen de westerse stroomgebiedgroep en boeren richt zich op de gezondheid van de bodem tijdens droogte
Nieuws

De samenwerking tussen de westerse stroomgebiedgroep en boeren richt zich op de gezondheid van de bodem tijdens droogte

Onderzoekers van Lotic Hydrological in de Roaring Fork Valley in het westen van Colorado gaan de droogtebestendigheid van gras- en luzernevelden testen. Ze zullen verschillende behandelingen gebruiken om de bodemverdichting te verminderen op zes verschillende percelen van een halve hectare. Een van de behandelingen die zal worden toegepast, is beluchting, het proces waarbij met machines gaten in de grond worden geprikt, zodat lucht, voedingsstoffen en water in de grond kunnen komen. Een andere bodembehandeling is de toepassing van biochar, een koolstofrijke vaste stof gemaakt uit gewasresten en hout.

In dit onderzoek zullen sommige proefvelden worden geïrrigeerd met een volledige hoeveelheid water, terwijl andere zullen worden geïrrigeerd met een hoeveelheid water die droogteomstandigheden simuleert. Deze studie is belangrijk omdat landbouw een cruciale rol speelt in de economie en cultuur van Roaring Fork Valley. Heather Lewin, directeur stroomgebiedwetenschap en -beleid bij de Roaring Fork Conservancy, sprak tijdens een webinar over de relevantie van het onderzoek en benadrukte de zorgen over de aanhoudende droogte en het gebrek aan watervoorraden, en de raakvlakken tussen de boerengemeenschap en een stroomgebiedgroep. georganiseerd door de Western Landowners Alliance.

De onderzoekers zijn van plan om de komende zomer bodem- en gewasmonsters te verzamelen. Dit project wordt ondersteund door de Colorado Ag Water Alliance, Colorado River Water Conservation District en Colorado Water Conservation Board, en de resultaten zullen naar verwachting begin 2025 beschikbaar zijn. Het Mountain West News Bureau, een samenwerking tussen Wyoming Public Media en Nevada Public Radio , Boise State Public Radio in Idaho, KUNR in Nevada, KUNC in Colorado en KANW in New Mexico zijn verantwoordelijk voor de productie van dit verhaal, met steun van aangesloten stations in de hele regio. De financiering van het Mountain West News Bureau wordt gedeeltelijk verstrekt door de Corporation for Public Broadcasting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER