De Senaat keurt de wet goed die TikTok in de Verenigde Staten verbiedt
Technologie

De Senaat keurt de wet goed die TikTok in de Verenigde Staten verbiedt

De Amerikaanse Senaat heeft een pakket buitenlandse hulp aangenomen dat een bepaling bevat over TikTok, het populaire platform voor het delen van video's dat eigendom is van het Chinese bedrijf ByteDance. Deze wetgeving, die naar verwachting wet zal worden, verplicht ByteDance om TikTok te verkopen, anders wordt het in de VS verboden. ByteDance krijgt in eerste instantie negen maanden de tijd om TikTok te verkopen, met de mogelijkheid van een verlenging van drie maanden als er substantiële vooruitgang wordt geboekt. Juridische uitdagingen kunnen de implementatie van de wet mogelijk vertragen.

De opname van het TikTok-wetsvoorstel in een buitenlands hulppakket was een strategische zet van het Huis van Afgevaardigden, wat de Senaat ertoe aanzette de kwestie eerder dan verwacht aan te pakken. De Senaat keurde de maatregel 79-18 goed, waardoor er extra tijd vrijkwam om over een deal met ByteDance te onderhandelen. TikTok uitte zijn bezorgdheid over het verbod en beweerde dat het inbreuk zou maken op de vrijheid van meningsuiting van miljoenen Amerikanen en een negatieve impact zou hebben op bedrijven op het platform.

Wetgevers en inlichtingenfunctionarissen hebben hun bezorgdheid geuit over het Chinese eigendom van TikTok dat mogelijk de gegevens van Amerikaanse gebruikers in gevaar zou kunnen brengen. De nationale veiligheidswetten van de Chinese overheid hebben de angst voor gegevensblootstelling doen toenemen. Ondanks dat TikTok in Singapore is gevestigd en beweert geen Amerikaanse gebruikersgegevens in China op te slaan, blijft er bezorgdheid bestaan ​​over de invloed van Peking op de inhoud die door Amerikanen wordt bekeken. Senator Mark Warner benadrukte het gebrek aan vertrouwen in Chinese bedrijven en de mogelijkheid dat sociale-mediaplatforms worden uitgebuit door autoritaire regimes.

President Biden is bereid de wet te ondertekenen en de natie toe te spreken zodra hij het wetsvoorstel heeft ontvangen. Eenmaal ondertekend kan het buitenlandse hulppakket van start gaan, inclusief de verzending van wapens en uitrusting naar Oekraïne. Dit onderstreept de complexiteit en internationale gevolgen van de problemen rond TikTok en de Amerikaanse belangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER