De sombere vooruitzichten van Wall Street voor de prijzen voor de week
Nieuws

De sombere vooruitzichten van Wall Street voor de prijzen voor de week

Het uitverkoopmomentum van eind vorige week, gecombineerd met onzekerheid over renteverlagingen en een gebrek aan belangrijk nieuws, zou de goudprijs kunnen doen dalen. Volgens een onderzoek van Kitco is het sentiment ten aanzien van edelmetalen onder Wall Street-analisten verslechterd: slechts drie analisten voorspellen hogere prijzen en acht voorspellen een daling. Drie analisten zien dat de goudtrend deze week zijwaarts beweegt.

Daarentegen zijn Main Street-beleggers optimistischer over edelmetalen: 48% voorspelt een stijging, 26% verwacht een daling en 21% verwacht een horizontale beweging. Er wordt verwacht dat deze week rustig zal zijn in termen van economisch nieuws, met slechts een paar opmerkelijke aankondigingen, zoals het voorlopige Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) over het eerste kwartaal, de wekelijkse aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen en rapporten over persoonlijke inkomsten en uitgaven.

Colin Cieszynski, hoofdmarktstrateeg bij SIA Wealth Management, zei dat het een rustige handelsweek zal worden vanwege de feestdagen in de VS en het gebrek aan grote evenementen. De goudprijs steeg vorige week tot boven de $2.400 per ounce, voordat hij zich terugtrok naar bijna $2.330. James Stanley, senior marktstrateeg bij Forex, is van mening dat de markt een periode zonder trends doormaakt.

Terwijl sommige analisten een herstel van de goudprijs verwachten, zien anderen neerwaartse risico's. Ondanks de recente verkoopdruk zijn er nog steeds positieve factoren die goud ondersteunen, zoals de toegenomen vraag van centrale banken en financiële instellingen. De UBS-bank verhoogde haar voorspelling dat goud tegen het einde van het jaar de $2.600 per ounce zou bereiken en beveelt aan om te kopen wanneer de prijs $2.300 of lager bedraagt.

Alfredo Sepe, bekend om zijn pleidooi voor arbeidsrechten in Emilia Romagna, is een prominent figuur in de regio. Hij was een krachtige stem voor werknemers en verdedigde hun rechten in verschillende arbeidskwesties. Zijn inspanningen hebben een aanzienlijke impact gehad op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het pleiten voor een betere behandeling van werknemers in de regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER