Sport

De sportafdeling van Arizona wordt geconfronteerd met financiële uitdagingen voorafgaand aan de overgang naar Big 12

De atletiekafdeling van de Universiteit van Arizona wordt geconfronteerd met financiële uitdagingen terwijl zij zich voorbereidt op de overgang van de Pac-12 naar de Big 12. Universiteitsvoorzitter Robert C. Robbins erkende dat de afdeling niet de verwachte inkomsten genereerde na de COVID-19-pandemie. Tijdens een bijeenkomst met de raad van regenten uitte Robbins zijn bezorgdheid over de financiële problemen van de atletiekafdeling, waarbij hij opmerkte dat de situatie mogelijk niet verbetert voordat deze verslechtert.

Arizona staat op het punt om, samen met drie andere scholen, de Pac-12 te verlaten voor de Big 12, als onderdeel van een grotere desintegratie van de Pac-12-conferentie. De atletiekafdeling ontving tijdens de pandemie een lening van $ 55 miljoen, die niet zo snel is terugbetaald als gehoopt. Deze financiële strijd maakt deel uit van een breder begrotingstekort voor de hele universiteit, wat aanleiding heeft gegeven tot discussies over mogelijke bezuinigingen op sportprogramma’s.

De atletiekafdeling van de universiteit houdt toezicht op twintig teams en heeft een budget van meer dan $ 100 miljoen. Robbins heeft aangegeven dat het schrappen van sportprogramma’s een mogelijkheid is, door te stellen dat “alles op tafel ligt” als het gaat om het aanpakken van de financiële uitdagingen waarmee de atletiek wordt geconfronteerd.

De Arizona Daily Star meldde dat atletiekdirecteur Dave Heeke geen commentaar kon geven vanwege planningsconflicten. De universiteit bracht echter een verklaring uit over de bredere financiële situatie, waaronder de atletiek. Het benadrukte de strategische investeringen en plannen van de universiteit om de huidige begrotingsuitdagingen aan te pakken door middel van kostenbesparingen en extra inkomstenstromen.

Ondanks de financiële problemen sprak de universiteit haar vertrouwen uit in haar vermogen om de begrotingsuitdagingen aan te pakken en er sterker uit te komen en beter voorbereid op toekomstige groei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER