Technologie

De sterke vraag naar commerciële verwarmingssystemen is de drijvende kracht achter de indrukwekkende kwartaalresultaten van Trane Technologies

Trane Technologies rapporteerde beter dan verwachte resultaten over het derde kwartaal en verhoogde de winst- en omzetverwachtingen voor het volledige jaar. De sterke prestaties van het bedrijf worden toegeschreven aan de grote vraag naar verwarmings- en airconditioningsystemen in commerciële gebouwen, gedreven door zorgen over de opwarming van de aarde en de toenemende luchtvervuiling.

Het bedrijf verwacht nu dat de omzetgroei voor 2023 tussen de 10% en 11% zal liggen, vergeleken met de eerdere verwachting van 10% groei. Bovendien verhoogde Trane Technologies zijn vooruitzichten voor de gecorrigeerde winst voor het hele jaar tot ongeveer $9,00 per aandeel, vergeleken met de eerdere voorspelling van $8,80 tot $8,90 per aandeel.

Trane Technologies, dat gerenommeerde merken als Thermo King en Frigoblock exploiteert, heeft geprofiteerd van de toegenomen vraag naar milieuvriendelijke verwarmings-, koeling- en ventilatiesystemen in commerciële gebouwen, evenals naar koelsystemen die in vrachtwagens worden gebruikt.

CEO Dave Regnery benadrukte de robuuste vraag van klanten naar duurzame producten en diensten, vooral in de commerciële HVAC-bedrijven over de hele wereld, waarbij het aantal boekingen een recordhoogte bereikte.

De gecorrigeerde winst per aandeel van Trane Technologies kwam uit op $2,79, wat de schattingen van $2,66 op basis van LSEG-gegevens overtrof. De netto-omzet van het bedrijf voor het kwartaal bedroeg $4,88 miljard, iets meer dan de schattingen van $4,80 miljard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER