De telecommunicatiebeurs in Barcelona toont vliegende auto’s, robothonden en transparante computers
Technologie

De telecommunicatiebeurs in Barcelona toont vliegende auto’s, robothonden en transparante computers

Op het Mobile World Congress in Barcelona presenteerden technologiebedrijven een verscheidenheid aan netwerkapparaten die de aandacht van de aanwezigen trokken. Van vliegende auto’s tot robothonden, op het evenement stonden innovatieve producten die de grenzen van de technologie verleggen.

Eén van de hoogtepunten van het evenement was de onthulling van een echte vliegende auto door het Amerikaanse bedrijf Alef Aeronautics. Deze elektrische auto, die is gecertificeerd door de Amerikaanse Federal Aviation Administration, kan twee personen vervoeren en een afstand van ongeveer 170 kilometer afleggen. Omdat de productie naar verwachting eind 2025 zal beginnen, heeft het bedrijf al bijna 3.000 pre-orders voor het voertuig ontvangen.

Het Chinese bedrijf Tecno Mobile introduceerde een robothond genaamd “Dynamic 1” die kunstmatige intelligentie en krachtige sensoren gebruikt om spraakopdrachten te begrijpen en trucs uit te voeren. Deze robot is bedoeld om de geneugten van het bezitten van een huisdier te bieden zonder het gedoe en kan worden bestuurd via smartphone-apps.

Lenovo, een andere Chinese fabrikant, presenteerde een prototype-laptop met een volledig transparant glazen scherm. Dit innovatieve ontwerp heeft een aanraakoppervlak waarop toetsen kunnen worden geprojecteerd of kunnen worden gebruikt met een speciale pen om te tekenen. Het bedrijf heeft niet aangekondigd wanneer dit product te koop zal zijn.

Naast deze apparaten presenteerde het Zuid-Koreaanse bedrijf Hyodol een popachtige metgezel voor ouderen. Deze interactieve pop, uitgerust met sensoren en microprocessors, kan muziek afspelen, gebruikers eraan herinneren hun medicijnen in te nemen en zorgverleners op de hoogte stellen van eventueel gebrek aan beweging.

Bovendien onthulde de Nederlandse startup Whispp een bel-app die gebruik maakt van kunstmatige intelligentietechnologie om spraakgebreken om te zetten in de natuurlijke stem van de gebruiker. Deze innovatieve app is bedoeld om mensen die hun stem zijn kwijtgeraakt door aandoeningen zoals keelkanker of een beroerte te helpen effectiever te communiceren.

Over het geheel genomen was het Mobile World Congress een platform voor technologiebedrijven om hun geavanceerde producten en innovaties te presenteren, waarbij de eindeloze mogelijkheden die technologie te bieden heeft, werden benadrukt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER