Technologie

De toename van het Israëlische gebruik van sociale media tijdens de oorlog overtreft Telegram

Een recent mediasituatierapport van Bezeq geeft aan dat er sinds het uitbreken van de oorlog een aanzienlijke toename is geweest in het gebruik van internet en sociale media in Israël. Uit het rapport blijkt dat steden als Kiryat Gat, Katzrin, Ra’anana en Ramat Hasharon de grootste toename in internetgebruik kenden, terwijl steden als Sderot, Metula en Kiryat Shmona een daling in internetgebruik zagen als gevolg van evacuaties.

Het rapport benadrukt ook een toename van 44% in het gebruik van sociale netwerken door Israëliërs tijdens de oorlog. Facebook kende de grootste toename in gebruik, wat kan worden toegeschreven aan het gemeenschaps- en persoonlijke karakter ervan, dat overeenkwam met de behoeften van Israëliërs tijdens de oorlog. Andere sociale netwerken zoals Instagram en Tiktok zagen een stijging in de eerste week van de oorlog, maar het gebruik keerde snel daarna terug naar een normaal niveau.

Het televisiekijken op internet is sinds het uitbreken van de oorlog verdubbeld, met een gemiddelde kijktijd van zeven tot twaalf uur per dag. Het rapport laat ook een toename zien in gaming, met een gemiddelde stijging van ongeveer 12% in internetgebruik per huishouden.

Het rapport merkt verder op dat niet alleen bestaande apparaten meer werden gebruikt, maar dat er ook een toename was in het aantal nieuwe apparaten dat op internetnetwerken thuis werd aangesloten. Bovendien is het aantal phishing-cyberaanvallen sinds het begin van de oorlog met 46% toegenomen.

Een andere verrassende bevinding uit het rapport is dat er tijdens de oorlog een toename was in het aantal telefoongesprekken via vaste lijnen. In de particuliere sector verdubbelde het totaal aantal belminuten in de eerste oorlogsweek. In het bedrijfsleven daalden de belminuten in de eerste oorlogsweek echter met ongeveer 35%.

Bezeq’s VP Marketing, Tali Poleg, benadrukte de behoefte aan een betrouwbare en stabiele communicatie-infrastructuur die snelle veranderingen in het gebruik kan weerstaan, vooral in tijden van crisis zoals oorlog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER