De top 56 van meest bekeken sportevenementen van 2023 waren NFL-wedstrijden.
Sport

De top 56 van meest bekeken sportevenementen van 2023 waren NFL-wedstrijden.

In 2023 hadden NFL-games een ongekende dominantie op de Amerikaanse sporttelevisie. Volgens SportsMediaWatch.com waren de 56 meest bekeken sportevenementen van het jaar allemaal NFL-wedstrijden. Hoewel de NFL altijd populair is geweest op televisie, heeft deze andere sporten nog nooit zo grondig overschaduwd.

De Super Bowl was de meest bekeken wedstrijd en trok 112,17 miljoen kijkers. Dit werd gevolgd door de AFC en NFC Championship Games, een afgesplitste playoff-wedstrijd tussen de Cowboys en 49ers, en de jaarlijkse Thanksgiving-wedstrijd van de Cowboys. De meest bekeken zondagse wedstrijd in het reguliere seizoen was Cowboys-Dolphins in week 16.

Na de 56 NFL-wedstrijden was het meest bekeken niet-NFL-evenement de wedstrijd Ohio State-Michigan, die 19,07 miljoen kijkers trok. De Alabama-Georgia SEC Championship Game en de College Football Playoff National Championship Game trokken ook veel kijkers en werden de derde en vierde meest bekeken niet-NFL-evenementen van het jaar.

Een ongebruikelijk aspect van het universiteitsvoetbalschema van 2023 was de afwezigheid van halvefinales van de College Football Playoff. De halve finales van dit seizoen werden gespeeld op 1 januari 2024, in tegenstelling tot 31 december 2022 van vorig jaar.

Helemaal onderaan de lijst van meest bekeken sportevenementen in 2023 stonden evenementen zoals de NCAA basketbalfinale voor heren, de Kentucky Derby, NBA Finals, de Masters en de World Series. Zelfs de belangrijkste evenementen in andere sporten konden niet concurreren met het aantal kijkers van een reguliere NFL-wedstrijd. De populariteit van de NFL op televisie blijft ongeëvenaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER