De ‘Unplugged’-dag van de St. Mark School stimuleert een focus op het leven dat verder gaat dan technologie
Technologie

De ‘Unplugged’-dag van de St. Mark School stimuleert een focus op het leven dat verder gaat dan technologie

De St. Mark School in Buffalo, NY besloot maandag een technologievrije dag te houden voor hun studenten. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van Chromebooks en dat de docenten zich in plaats daarvan hebben geconcentreerd op het aanleren van praktische vaardigheden aan de leerlingen. Het doel was om de studenten te laten zien dat technologie weliswaar nuttig kan zijn, maar ook overmatig kan worden gebruikt.

De leerlingen leken te genieten van de pauze van de elektronica, waarbij een leerling uit groep 4, Dean Riordan, zijn opwinding over de dag uitte. Hij vertelde dat veel mensen verslaafd zijn aan schermen, dus het was fijn om een ​​dag zonder elektronica te hebben.

Er is besloten om een ​​unplugged-dag te houden, zodat de studenten een frisse start kunnen maken voor het nieuwe trimester. De directeur, Chris Gardon, benadrukte het belang van technologie in de moderne wereld, maar erkende dat het soms te veel kan zijn. Daarom wilde het personeel de studenten een pauze gunnen van het constante gebruik van technologie.

Deze unplugged-dag was een primeur voor de school, maar het kan in de toekomst een regelmatig terugkerend evenement worden om ervoor te zorgen dat leerlingen een pauze krijgen van het constante gebruik van technologie. Brian Brennan, de technologiecoördinator van de school, zei dat leerlingen tijdens het leren op afstand gehecht raakten aan hun schermen. Het doel van de unplugged-dag was om de kinderen aan te moedigen om te communiceren met de wereld om hen heen en deel te nemen aan praktische activiteiten. Leraren kregen de opdracht om lesplannen te maken die gericht waren op unplugged-vaardigheden, waardoor de leerlingen de kans kregen hun scherm neer te leggen en met de fysieke wereld te communiceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER