De Verenigde Staten reageren in het aanhoudende China Chip-conflict
Nieuws

De Verenigde Staten reageren in het aanhoudende China Chip-conflict

Volgens een rapport van Bloomberg overweegt de regering-Biden nieuwe beperkingen op te leggen aan Chinese chipbedrijven die banden hebben met Huawei. Deze mogelijke sancties maken deel uit van de voortdurende inspanningen van de VS om de Chinese industrie aan banden te leggen en tegelijkertijd de eigen productie van halfgeleiders te bevorderen. Bovendien is de regering van plan 8,5 miljard dollar aan Intel te verstrekken voor de bouw van chipfaciliteiten in de VS.

Als reactie op de groeiende Chinese chipindustrie hebben de VS stappen ondernomen om de toegang van China tot geavanceerde AI-chips van Amerikaanse fabrikanten, zoals Nvidia, te beperken. In een poging om de Amerikaanse productie te stimuleren, heeft het ministerie van Handel in november 2023 de Advanced Computing Chips Rule geïmplementeerd. Dit heeft voor spanning gezorgd tussen de twee supermachten, waarbij China zijn EV-fabrikanten nu aanmoedigt om voorrang te geven aan lokale chipfabrikanten boven Amerikaanse leveranciers.

Deze acties hebben nu al gevolgen voor Amerikaanse bedrijven, waarbij Nvidia minder krachtige chips naar China moet sturen en Apple een daling van de iPhone-verkopen in het land ervaart. De regering-Biden heeft nog geen definitieve deadline gesteld voor het opleggen van sancties aan aan Huawei gelieerde bedrijven, waarbij het besluit mogelijk afhankelijk is van de stand van de Amerikaans-Chinese betrekkingen in de komende maanden. Tot nu toe hebben Amerikaanse functionarissen, evenals Huawei en aan haar gelieerde bedrijven, geen commentaar gegeven op de situatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER