DeepTech Recycling ontvangt nieuwe financiering om zijn inspanningen bij het vormgeven van een circulaire economie voor kunststoffen te ondersteunen
Nieuws

DeepTech Recycling ontvangt nieuwe financiering om zijn inspanningen bij het vormgeven van een circulaire economie voor kunststoffen te ondersteunen

Marvine Besong, Managing Director en CTO van NetScientific PLCDeepTech Recycling, besprak onlangs de inspanningen van het bedrijf voor plasticrecycling met Thomas Warner van Proactive. Het bedrijf is gespecialiseerd in het omzetten van afgedankte kunststoffen in herbruikbare materialen en wil de lage recyclingpercentages voor plastic afval aanpakken.

Een van de innovatieve benaderingen van DeepTech Recycling is het verwarmen van afvalplastic in een eigen modulaire eenheid om er een olieachtige substantie van te maken. Deze stof kan vervolgens worden behandeld en omgezet in nieuwe petrochemische grondstoffen. Hiermee wil het bedrijf een circulaire economie voor kunststoffen bevorderen en voorkomen dat deze op stortplaatsen belanden of het milieu vervuilen.

Om hun missie te ondersteunen heeft DeepTech Recycling onlangs £1 miljoen aan financiering binnengehaald. Deze financiering zal worden gebruikt om de van Recycling Technologies verworven activa te consolideren en hun technologie verder te ontwikkelen en te commercialiseren. Dit omvat het opzetten van een nieuwe operationele basis met laboratoria en laboratoriumfaciliteiten.

Besong benadrukt ook de strategie van het bedrijf om recyclingfaciliteiten te installeren bij Material Recovery Facilities (MRF’s) om een ​​efficiënte lokale verwerking van kunststoffen mogelijk te maken. Deze aanpak sluit aan bij hun visie om plastic afval zo dicht mogelijk bij de consument aan te pakken door plastic met een lage dichtheid om te zetten in een gemakkelijk transporteerbare vloeibare vorm.

Wat de toekomstplannen betreft, richt Besong zich op bedrijfsontwikkeling, klantbetrokkenheid en het bevorderen van de technologie van het bedrijf om activiteiten op commerciële schaal te realiseren. Hij benadrukt het belang van klantgerichte modellen bij het opschalen van hun technologie. DeepTech Recycling is een NetScientific-portfoliobedrijf met een missie om een ​​circulaire economie voor kunststoffen te creëren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER