Despite lack of skiing, Kim Jong-un takes pride in his ski area
Nieuws

Despite lack of skiing, Kim Jong-un takes pride in his ski area

De regio Masikpas verwelkomde in februari weer toeristen op de pistes, wat de eerste keer sinds het begin van de coronapandemie was. Het gebied beschikt over diverse pistes, een luxe hotel, verhuurkantoren en restaurants, waardoor het een complete skibestemming is. Een van de belangrijkste voordelen van skiën in de Masikpas is het gebrek aan drukte op de pistes, wat een meer exclusieve ervaring oplevert. Het gebied wordt echter als te duur beschouwd voor Noord-Koreanen en is beperkt tot slechts een paar rijke Russen die door het regime zijn geselecteerd.

Ondanks de beperkingen hebben dit jaar ruim 200 Russische toeristen Noord-Korea bezocht voor skitochten in februari en maart. Deze reizen worden nauwlettend gevolgd door geheime agenten vanwege de complexe relatie tussen Noord-Korea en Rusland, vooral op het gebied van wapenleveringsovereenkomsten. Noord-Korea levert wapens aan Rusland in ruil voor voedsel, grondstoffen en onderdelen voor de wapenproductie, waarmee het internationale sancties omzeilt.

Als gebaar van dankbaarheid richting de Russische president Poetin heeft Kim Jong-un de grenzen van het land opengesteld voor Russische toeristen, zij het met strikte screeningprocessen en financiële eisen. Russische toeristen kunnen deelnemen aan groepsreizen naar de Masikpas, inclusief vluchten, accommodatie, maaltijden en skipassen. De reis begint met een vlucht van Vladivostok naar Pyongyang, gevolgd door verplichte bezoeken aan pleinen en standbeelden bij aankomst.

Hoewel de skipistes in de Masikpas in goede staat zijn, worden de accommodatie en uitrusting als ondermaats beschouwd. Desondanks hebben beide landen ambitieuze plannen voor de toekomst, waarbij Noord-Korea werkt aan een nieuw groot skigebied om meer Russische toeristen te trekken. Kim Jong-un heeft een resort voor ogen met meerdere hotels, pensions en winkels om in de toekomst toeristen te bedienen.

Concluderend kan worden gezegd dat de relatie tussen Noord-Korea en Rusland van invloed is op de toegankelijkheid van skivakanties in de Masikpas voor Russische toeristen. Het exclusieve karakter van deze reizen, strikte regelgeving en plannen voor toekomstige ontwikkelingen in de regio wijzen op een complexe maar intrigerende skitoerisme-industrie in Noord-Korea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER