Deze unieke mensachtige robot heeft ongekende bewegingsmogelijkheden
Technologie

Deze unieke mensachtige robot heeft ongekende bewegingsmogelijkheden

Boston Dynamics, een toonaangevend bedrijf in de robotica-industrie, heeft een nieuwe generatie humanoïde robot geïntroduceerd ter vervanging van de bekende Atlas-robot. De hydraulische robot van Atlas, die tijdens zijn tienjarige ontwikkeling virale aandacht trok vanwege zijn mensachtige mobiliteit en bewegingsmogelijkheden, is nu door het bedrijf buiten gebruik gesteld.

In een blogpost onthulde Boston Dynamics dat de gegevens die de afgelopen tien jaar zijn verzameld, zijn gebruikt om de volledig elektrische Atlas-robot te ontwikkelen. Deze nieuwe robot is ontworpen voor toepassingen in de echte wereld, vooral om naast mensen te werken. In tegenstelling tot zijn voorganger is de nieuwe Atlas sterker, wendbaarder en efficiënter in zijn bewegingen om taken te voltooien.

Het ontwerp van de volgende generatie Atlas richt zich op het overtreffen van de menselijke bewegingsmogelijkheden, zoals gedemonstreerd in een video waarin de indrukwekkende en enigszins verontrustende bewegingen van de robot worden getoond. De nieuwe Atlas-robot van Boston Dynamics is gebouwd om op de meest efficiënte manier te bewegen, met verbeterde wendbaarheid en mogelijkheden.

Over het geheel genomen vertegenwoordigt de nieuwe generatie Atlas-robot een aanzienlijke vooruitgang in de robotica-technologie, en toont de voortdurende innovatie van Boston Dynamics bij het creëren van robots die naadloos kunnen worden geïntegreerd in de echte wereld en kunnen samenwerken met mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER