Discord ontslaat 170 werknemers vanwege de snelle groei van het bedrijf
Nieuws

Discord ontslaat 170 werknemers vanwege de snelle groei van het bedrijf

Volgens The Verge reduceert Discord het aantal werknemers met 170, wat neerkomt op ongeveer 17% van het personeelsbestand. Het banenverlies wordt toegeschreven aan de snelle groei van het bedrijf en de daaropvolgende toename van het personeelsbestand. Deze inkrimping volgt op de hielen van andere grote technologiebedrijven, zoals Google en Amazon, die onlangs honderden ontslagen hebben gepleegd.

In een memo verkregen door The Verge legde CEO Jason Citron aan de werknemers uit dat het bedrijf te snel was gegroeid – het personeelsbestand was sinds 2020 vervijfvoudigd. Discord had in augustus van hetzelfde jaar ook al 4% van het personeelsbestand ingekrompen. Het bedrijf, dat in 2015 mede werd opgericht door Citron en Stan Vishnevskiy, werd volgens CNBC in 2021 naar verluidt gewaardeerd op $15 miljard.

In dezelfde week dat Discord hun ontslagen aankondigde, vaardigden Google en Amazon ook ontslagaankondigingen uit. Volgens Semafor, 9to5Google en Business Insider schrapt Google het personeel van zijn Google Assistant-, devices- en services-team. Bij Amazon worden honderden werknemers bij Prime Video, MGM Studios en Twitch ontslagen. Deze massale inkrimping door grote technologiebedrijven volgt op een hausse aan personeel tijdens de pandemie, waarbij Amazon alleen al het afgelopen jaar 27.000 banen heeft geschrapt.

Tot nu toe in het jaar hebben 35 bedrijven in totaal 5.586 technische werknemers ontslagen, zoals gerapporteerd door Layoffs.fyi. Tot nu toe heeft Discord niet gereageerd op een interview met Business Insider.

LAAT EEN REACTIE ACHTER