Disney en hedgefondsen investeren zwaar om kiezers te beïnvloeden in de proxy-strijd
Nieuws

Disney en hedgefondsen investeren zwaar om kiezers te beïnvloeden in de proxy-strijd

Disney-CEO Bob Iger is momenteel verwikkeld in een strijd met hedgefondsen die aandringen op de toevoeging van hun leden aan de raad van bestuur van het bedrijf. De verwachte kosten van deze proxy-strijd voor Disney en de rivaliserende hedgefondsen bedragen minstens $70 miljoen. Retailbeleggers spelen een belangrijke rol als Disney-aandeelhouders, waardoor het voor beide partijen duur wordt om hen om hun stem te vragen. De uitkomst van de komende aandeelhoudersstemming heeft het potentieel om de toekomst van Disney te veranderen, hoewel de volledige impact onzeker blijft.

De aandeelhoudersstemming die deze week gepland staat, zal naar verwachting een grote impact hebben op de toekomst van Disney als vooraanstaand entertainmentbedrijf. Desondanks heeft de aanhoudende proxy-strijd van Disney als een financiële zegen gediend voor verschillende consultants en mediabedrijven. De recordbrekende uitgaven van $70 miljoen aan de proxy-strijd worden toegeschreven aan de onderscheidende samenstelling van Disney's aandeelhoudersbestand. Ongeveer 40% van de Disney-aandelen is in handen van individuele investeerders, wat uitgebreide inspanningen vergt om hun stemmen veilig te stellen, vergelijkbaar met een politieke campagne.

De hoge uitgaven brengen kosten met zich mee zoals het inhuren van ‘proxy-advocaten’ om kiezers te mobiliseren, het opzetten van aangepaste websites om de argumenten van beide partijen te presenteren, en het plaatsen van advertenties in consumentenmedia. Ondanks de onzekerheid rond de mogelijke uitkomsten van de proxy-strijd, toont de betrokkenheid van Disney, Trian Partners van Nelson Peltz en Blackwells Capital de ernst aan waarmee de stemming wordt behandeld. Dit heeft voor diverse betrokken partijen inmiddels financieel voordeel opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER