Technologie

Diversificatie van het mediaconsumptie aan boord met de Press-to-Podcast-technologie van Adaptive

Adaptive heeft zijn nieuwste innovatie, Press-to-Podcast-technologie, geïntroduceerd op de APEX IFSA Global EXPO 2023. Dankzij deze technologie kunnen slechtziende passagiers of oudere passagiers die moeite hebben met lezen toegang krijgen tot inhoud die voorheen alleen in geschreven vorm beschikbaar was. Door gebruik te maken van AI-gestuurde contenttransformatie en geavanceerde taalverwerkingsmogelijkheden, zet Press-to-Podcast traditionele persartikelen uit kranten en tijdschriften naadloos om in audiocontent in de vorm van podcasts. Deze oplossing is ontwikkeld als reactie op de veranderende trends in mediaconsumptie en eisen van luchtvaartmaatschappijen.

De audiocontent geproduceerd door Press-to-Podcast is beschikbaar in vrijwel elke taal, waardoor deze wereldwijd toegankelijk is. Het wordt geleverd met nauwkeurige accenten en intonaties, wat de luisterervaring verbetert. Er kunnen ook meerdere vertellers voor de inhoud worden gekozen.

Momenteel maakt Press-to-Podcast deel uit van de ACES-oplossing voor draadloos entertainment en digitale media van Adaptive. De COO van het bedrijf, David Fairand, heeft echter de mogelijkheid geuit om het in de toekomst als een op zichzelf staand product aan te bieden. Het team wacht momenteel op de resultaten van een proef met een bestaande luchtvaartklant.

Met betrekking tot de functionaliteit zei Fairand dat luchtvaartmaatschappijen de flexibiliteit hebben om te selecteren hoeveel inhoud ze in audiovorm willen converteren. Dit kan een deel van hun in-flight magazine zijn of hun volledige digitale persportfolio. Hoewel de technologie efficiënt is en weekbladen snel kan converteren, benadrukt Fairand wel de uitdaging van het voldoen aan verzoeken om dagbladen vanwege tijdgebrek.

Het veiligstellen van de rechten om artikelen in audiovorm aan te passen is volgens Fairand een eenvoudig proces. Het gaat om het toevoegen van een clausule aan de huidige contracten met de perskanalen, waardoor titels van derden kunnen worden opgenomen in de ACES-oplossing van Adaptive voor luchtvaartklanten.

Laurent Safar, CEO van Adaptive, verwoordde de missie van het bedrijf om de digitale perservaring voor luchtvaartmaatschappijen te verbeteren en een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen omgaan met persinhoud. De introductie van Press-to-Podcast-technologie is een belangrijke stap voorwaarts in het verwezenlijken van deze visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER