Sport

Djokovic verstevigt zijn ongelooflijke record zonder dat iemand anders in de buurt van hem komt

Novak Đoković, 36, won onlangs de titel op het laatste ATP-toernooi van het seizoen en claimde de eerste plaats op de bijgewerkte ATP-ranglijst, die zijn 400e week op de eerste plaats markeert – een prestatie die geen enkele andere tennisser heeft bereikt. Hij overtrof eerder in 2023 het record van Steffi Graf van 377 weken aan de top en schreef daarmee geschiedenis in de tenniswereld. Zijn naaste concurrent, Roger Federer, stond slechts 310 weken op de eerste plaats, maar liefst 90 weken minder dan Đoković.

Tijdens het laatste ATP-toernooi speelde Đoković tegen Jannik Sinner, waarmee hij een overwinning veiligstelde en een nieuw record vestigde door het toernooi voor de zevende keer in zijn carrière te winnen. Hij stond voor het eerst bovenaan de ATP-ranglijst op 4 juli 2011 en behield deze positie 53 weken lang. Dit jaar deelde hij de eerste plaats met Carlos Alcaraz, maar bevestigde uiteindelijk dat hij het jaar voor de achtste keer in zijn carrière als de beste ter wereld zal afsluiten.

Deze opmerkelijke prestatie vormt de kroon op zijn seizoen, een prestatie die hij omschrijft als de droom van elke tennisser. Đoković schrijft zijn succes toe aan zijn team en spreekt zijn dankbaarheid uit voor hun bijdragen aan zijn reis. Als resultaat van zijn triomfantelijke seizoen zal hij 2024 aftrappen als de beste tennisser ter wereld, waarbij hij zichzelf minimaal 409 weken op de eerste plaats zal positioneren.

Vooruitkijkend staat Đoković op het punt om pas de derde tennisser in de geschiedenis te worden met meer dan 1.100 overwinningen in zijn carrière in 2024. Hij heeft nog maar twee titels nodig om de grens van 100 te bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER