Nieuws

Donald Trump Urges Israel to Complete the Task Once and for All

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft verklaard dat Israël de vrijheid moet hebben om “de klus voor eens en voor altijd af te maken” te midden van het conflict met Palestina. Hij benadrukte ook het belang dat Israël beter werk zou leveren op het gebied van public relations, aangezien de andere partij op dit gebied effectiever is geweest. Trump suggereerde dat er misschien een einde moest worden gemaakt aan de oorlog, ondanks het verlies aan mensenlevens, en sprak zijn overtuiging uit dat de aanval niet zou hebben plaatsgevonden als hij aan de macht was geweest vanwege zijn benadering van Iran.

Bovendien heeft Trump vergelding beloofd en zijn voornemen uitgesproken om overheidsinstanties te gebruiken om zijn tegenstanders te onderzoeken zodra hij terugkeert naar het Witte Huis. Hij zei ook dat een zittende president die het goed doet en populair is, niet vervolgd mag worden om anderen bij verkiezingen te bevoordelen. Hij verwierp de verschillende aanklachten die tegen hem in behandeling waren op federaal en staatsniveau, en beweerde dat degenen die het initiatief daartoe hadden genomen dit niet zouden hebben gedaan als hij in hun positie was geweest.

De opmerkingen van Trump hebben tot controverse geleid en zijn voortdurende invloed in de Amerikaanse politiek benadrukt, vooral nu hij zijn bedoelingen voor de toekomst blijft uiten. De impact van zijn uitspraken en beloften valt nog te bezien in het politieke landschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER