Door de deal tussen ESPN en TNT kan TNT College Football Playoff-wedstrijden uitzenden
Sport

Door de deal tussen ESPN en TNT kan TNT College Football Playoff-wedstrijden uitzenden

ESPN en TNT Sports gaan opnieuw samenwerken en bouwen voort op hun bestaande samenwerking in een sportstreamingbundel. Warner Bros. Discovery's TNT Sports heeft een sublicentieovereenkomst gesloten met ESPN om enkele Playoff-wedstrijden in de vroege ronde uit te zenden, te beginnen met het komende seizoen, wanneer de play-off wordt uitgebreid naar 12 teams. Dankzij de vijfjarige overeenkomst zal TNT na 2024 en 2025 twee wedstrijden in de eerste ronde uitzenden, samen met twee kwartfinales in de resterende drie jaar van de deal.

In maart tekende ESPN een verlenging van zes jaar met de College Football Playoff, naar verluidt gewaardeerd op 7,8 miljard dollar, waardoor de play-off tot 2031-2032 onder zijn paraplu zal blijven. Deze sublicentie bij TNT markeert de eerste keer dat CFP-games ergens anders op televisie worden uitgezonden dan ESPN en de aangesloten Disney-winkels.

Luis Silberwasser, voorzitter en CEO van TNT Sports, uitte zijn enthousiasme over de overeenkomst en verklaarde dat ze ernaar streven fans te verrassen door deze College Football Playoff-games de komende jaren op hun platforms te presenteren. Rosalyn Durant, executive vp programming en acquisities van ESPN, voegde eraan toe dat ze blij zijn een select aantal vroege ronde-games in sublicentie te geven aan TNT Sports, waardoor het kampioenschapsevenement kan uitgroeien tot een van de meest vooraanstaande kampioenschappen.

ESPN, TNT Sports en Fox Sports zijn ook partners in Venu Sports, een nieuw genoemde sportstreamingbundel die het aanbod van de drie bedrijven combineert. Dit omvat delen van de mediarechtenpakketten voor de NFL, NBA, MLB en NASCAR, de nationale deal van de NHL en de komende WK's voor mannen en vrouwen in voetbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER