Duplantis shatters world pole vault record with 6.24m jump in Xiamen: REPORT
Nieuws

Duplantis shatters world pole vault record with 6.24m jump in Xiamen: REPORT

Mondo Duplantis trapte het Wanda Diamond League-seizoen 2024 zaterdag af met een opmerkelijke prestatie in Xiamen. De 24-jarige atleet uit Zweden vestigde een nieuw wereldrecord polsstokspringen van 6,24 meter, waarmee hij zijn vorige record van afgelopen september in Eugene overtrof.

Duplantis legde bij de eerste poging de lat hoger en uitte zijn enthousiasme over de eerste keer dat hij in China zou strijden. Onlangs behaalde hij in Glasgow zijn wereldtitel indoor met een sprong van 6,10 meter.

Met nog ruim drie maanden te gaan voordat hij in Parijs zijn Olympische titel verdedigt, heeft Duplantis al een indrukwekkende start van het buitenseizoen gerealiseerd. Dit is de tweede keer dat hij zijn seizoen opent met een sprong van zes meter, waarvan de eerste een succes van 6,02 meter was in Doha in 2022.

Dit laatste recordbrekende optreden is de achtste in de carrière van Duplantis tot nu toe. Zijn eerste wereldrecord van 6,17 meter werd gevestigd in Torun in 2020. Het nieuwe record van 6,24 meter is onderworpen aan de gebruikelijke ratificatieprocedure, waardoor de officiële erkenning ervan wordt gegarandeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER