Economie zal waarschijnlijk een belangrijke factor zijn in de Republikeinse caucuses in Iowa maandag
Nieuws

Economie zal waarschijnlijk een belangrijke factor zijn in de Republikeinse caucuses in Iowa maandag

De Iowa Caucuses zullen plaatsvinden op maandag 15 januari, waarmee een reeks races wordt afgetrapt die uiteindelijk zullen bepalen wie de partijkandidaat zal zijn voor de Republikeinse Nationale Conventie in Milwaukee. Charles Benson, de belangrijkste politieke verslaggever van TMJ4, doet verslag van de caucuses en onderzoekt een belangrijke kwestie bij de verkiezingen van 2024.

Dubuque, bekend als het meesterwerk van de Mississippi, is de oudste stad van Iowa en wordt bewonderd om zijn mooie uitzichten langs de rivier die Iowa scheidt van Wisconsin en Illinois. De stad met 60.000 inwoners biedt een goede gelegenheid om te observeren hoe de economie functioneert. Angela Lee, eigenaar van een klein bedrijf die sapbar The Spot Nutrition runt, heeft de impact van de inflatie op haar bedrijf ervaren en merkte op dat ze de prijzen moesten verhogen om zich aan te passen.

Ondanks de uitdagingen die het runnen van een klein bedrijf met zich meebrengt, voeden Lee en haar man met succes hun twee kinderen op en zijn ze tevreden met de huidige stand van zaken in hun bedrijf. Opiniepeilingen wijzen consequent op de economie als een belangrijk thema bij de komende verkiezingen, en de verwachting is dat dit de caucuses in Iowa maandagavond zal beïnvloeden. Het werkloosheidspercentage in Dubuque is vorig jaar gedaald tot ongeveer 3%, wat lager is dan het nationale gemiddelde.

De stad heeft echter te maken gehad met inflatie en hoge gasprijzen, wat gevolgen heeft voor de kosten van levensonderhoud. De lonen zijn gestegen, maar de rente ook. Lokale ondernemer Tut Fuller, die Capra Bank in Dubuque opende, is getuige van de effecten van hogere rentetarieven, met name in de langzame voortgang van de woningbouw. Desondanks beschouwt Fuller de economie in Dubuque nog steeds als gezond en veerkrachtig.

De economie van Dubuque wordt ondersteund door banen in de industrie en is sterk afhankelijk van het toerisme, maar heeft net als veel andere steden hulp nodig op het gebied van kinderopvang. De provincie wordt bij de recente presidentsverkiezingen meer paars dan rood of blauw gezien, waarbij zowel Democratische als Republikeinse kandidaten in verschillende jaren succes boekten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER