Een onderzoeker uit Northampton voltooit een opleiding aan de Virginia Forensic Science Academy
Nieuws

Een onderzoeker uit Northampton voltooit een opleiding aan de Virginia Forensic Science Academy

Onderzoeker Barry W. Randall van het Northampton County Sheriff's Office is op 29 maart 2024 met succes afgestudeerd aan de Honderd en Elfde Sessie van de Virginia Forensic Science Academy. De Academie heeft tot doel geavanceerde training te bieden aan gekwalificeerde rechercheurs op de plaats delict, en hen te leren fysiek bewijsmateriaal gevonden op plaats delict herkennen, documenteren, verzamelen en bewaren voor laboratoriumonderzoek.

Deelnemers aan de Academie raken vertrouwd met de mogelijkheden en beperkingen van moderne forensische laboratoria bij het onderzoeken van een reeks materialen die kunnen worden verzameld als bewijsmateriaal in strafzaken. De negen weken durende cursus voorziet officieren ook van achtergrondinformatie en praktische toepassingstechnieken die, in combinatie met hun eerdere ervaring, een optimaal gebruik van forensische wetenschappen op hun afdelingen en het strafrechtsysteem van het Gemenebest mogelijk maken.

Het afstuderen van onderzoeker Randall aan de Virginia Forensic Science Academy is een belangrijke prestatie die de mogelijkheden van het Northampton County Sheriff's Office bij het dienen van de gemeenschap zal vergroten. De kennis en vaardigheden die tijdens de cursus worden verworven, zullen rechercheur Randall in staat stellen effectief bij te dragen aan onderzoeken en ervoor te zorgen dat gerechtigheid wordt gediend in strafzaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER