Een Quantum Memory-apparaat creëren voor een veiliger en sneller internet
Technologie

Een Quantum Memory-apparaat creëren voor een veiliger en sneller internet

Onderzoekers van het Niels Bohr Instituut van de Universiteit van Kopenhagen hebben een nieuw kwantumgeheugenapparaat ontwikkeld dat zou kunnen leiden tot een ultraveilig en sneller internet. Dit apparaat is een kleine trommel, zichtbaar voor het blote oog, die kwantumtoestanden kan bereiken en gegevens kan opslaan die met licht worden verzonden in zijn sonische trillingen. De onderzoekers zijn van mening dat deze technologie de weg kan banen naar een veiliger internet met ongelooflijke snelheden.

De kwantumdrum is gemaakt van glasachtig keramisch materiaal met gaten verspreid in een ordelijk patroon langs de randen. Wanneer het wordt geraakt door laserlicht, trilt het zo snel dat de kwantummechanica een rol gaat spelen, wat mogelijkheden opent voor de kwantumtechnologie. De trommel kan kwantumgegevens opslaan die worden uitgezonden als lichtsignalen van een kwantumcomputer, deze omzetten in sonische trillingen en ze vervolgens opnieuw verzenden wanneer dat nodig is.

In een recente studie gepubliceerd in Physical Review Letters hebben onderzoekers aangetoond dat de trommel in een fragiele kwantumtoestand kan blijven, waardoor het een sleutelcomponent wordt voor het kwantumcomputernetwerk van de toekomst. Deze doorbraak in het kwantumgeheugen zou een revolutie teweeg kunnen brengen in de manier waarop gegevens worden opgeslagen en verzonden, wat zou kunnen leiden tot opwindende technologische ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER