Sport

Eerste overwinning op SEC-tegenstander in programmageschiedenis: staat New Mexico voorbij Auburn in verbluffende overwinning

Zaterdagmiddag behaalde de staat New Mexico een historische overwinning door Auburn met 31-10 te verslaan in het Jordan-Hare Stadium. Onder leiding van coach Jerry Kill behaalden de Aggies hun eerste overwinning tegen een SEC-team in de programmageschiedenis. Voorafgaand aan deze wedstrijd had de staat New Mexico 24 opeenvolgende wedstrijden verloren tegen SEC-teams en een record van 0-4 behouden tegen Auburn. Deze triomf maakte ook een einde aan Auburns reeks van 49 opeenvolgende thuisoverwinningen zonder conferentie tegen niet-gerangschikte teams, die teruggaat tot 2007.

De aanzienlijke overwinning van de staat New Mexico volgt op hun eerdere verliezen tegen SEC-tegenstanders met een gemiddelde marge van 42,3 punten per wedstrijd. Aggies quarterback Diego Pavia speelde een cruciale rol in het spel, waarbij hij 19 van de 28 passes voltooide voor 201 yards en drie touchdowns, en 35 yards op de grond toevoegde. Pavia’s inspanningen, waaronder een touchdownpas van 2 meter naar Eli Stowers, hielpen de Aggies een indrukwekkende voorsprong van 24-7 veilig te stellen.

Het verlies stond in schril contrast met Auburn’s eerdere 48-10 overwinning op Arkansas, waardoor ze onder het debuut van coach Hugh Freeze in aanmerking kwamen voor bowl. Het team staat nu echter voor een uitdagende wedstrijd tegen aartsrivaal Alabama om de reguliere competitie af te sluiten.

Met een huidig ​​record van 9-3 heeft de staat New Mexico een winning streak van zeven wedstrijden behaald en een opmerkelijke verbetering ten opzichte van hun 7-6 seizoen in 2023. Dit omvatte een overwinning op Bowling Green in de Quick Lane Bowl en een 49-14 overwinning op een Liberty-team gecoacht door Freeze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER