EHF onderzoekt klacht over doelpunt tijdens EK-finale: “VAR wordt niet in de gaten gehouden” – Zal Frankrijk de titel verliezen?
Sport

EHF onderzoekt klacht over doelpunt tijdens EK-finale: “VAR wordt niet in de gaten gehouden” – Zal Frankrijk de titel verliezen?

De Zweedse Handbalfederatie (SHF) heeft een officieel protest ingediend bij de Europese Handbalfederatie (EHF) tegen een doelpunt gescoord door Frankrijk in de laatste seconde van de halve finale, wat leidde tot verlenging en uiteindelijk een overwinning voor Frankrijk in de halve finale. laatste. Frankrijk slaagde erin om op de laatste momenten van de wedstrijd een doelpunt te scoren en de stand in evenwicht te brengen op 27-27, waardoor de wedstrijd tot verlenging werd gedwongen, waar ze uiteindelijk wonnen met een score van 34-30. De Zweden stellen dat het doelpunt op video had moeten worden teruggekeken en hebben een officiële klacht ingediend bij de EHF.

De Zweedse coach Glenn Solberg zei dat ze hadden besloten een protest in te dienen omdat de laatste situatie had moeten worden herzien, vooral in zo’n kritieke fase van de wedstrijd. Hanna Fogelstrom, manager van het Zweedse nationale team, benadrukte hoe belangrijk het is om te benadrukken waar zij voor staan ​​en sprak haar vertrouwen uit dat de EHF de bestaande regels zal respecteren. Ze zei ook dat het nu aan de EHF is om de situatie te beoordelen en een antwoord te geven.

Denemarken en Frankrijk stelden hun plek in de finale van de EP veilig, waarbij Denemarken Duitsland met 29-26 versloeg en Frankrijk de titelverdediger dramatisch uitschakelde in de halve finales.

LAAT EEN REACTIE ACHTER