Elektrische auto’s worden steeds vaker afgekeurd tijdens keuringen – ontdek de meest voorkomende problemen in uw eigen auto
Nieuws

Elektrische auto’s worden steeds vaker afgekeurd tijdens keuringen – ontdek de meest voorkomende problemen in uw eigen auto

Het hoge gewicht van elektrische auto's kan van invloed zijn op de toename van het aantal afkeuringen bij keuringen, waarbij een aanzienlijk aantal auto's wordt afgekeurd tijdens keuringen in Finland. Volgens het Finse Agentschap voor Transport en Communicatie werd in 2023 ongeveer een kwart van de geïnspecteerde auto's afgekeurd. Het afwijzingspercentage voor periodieke keuringen van personenauto's bedroeg 28,2%, een lichte stijging ten opzichte van het voorgaande jaar.

Opvallend is vooral de stijging van het afkeurpercentage voor elektrische auto’s, met een stijging van 11,7% naar 18,4% in één jaar tijd. Deze stijging wordt toegeschreven aan het groeiende aantal elektrische auto’s dat wordt geïnspecteerd, waarbij problemen als defecten aan de draagarm een ​​veelvoorkomend probleem zijn. Deze steunarmen, die helpen de banden onder controle te houden, worden vooral getroffen door het hogere gewicht van elektrische auto's, wat voor problemen kan zorgen tijdens inspecties.

Naast problemen met de draagarmen waren ook defecten aan de vooras en problemen met de verlichting veel voorkomende redenen voor afkeuring tijdens keuringen. Het wordt aanbevolen om de functionaliteit van de lichten vóór inspecties te controleren om onnodige reparatiebezoeken te voorkomen en de algehele veiligheid van het voertuig te garanderen. Elektrische auto’s worden vanwege hun gewicht en ontwerp ook geconfronteerd met unieke uitdagingen, wat tijdens inspecties tot specifieke problemen kan leiden.

Hoewel de gevoeligheid van veel elektrische auto’s voor storingen nog steeds wordt onderzocht, is het duidelijk dat deze voertuigen vanwege hun unieke eigenschappen speciale aandacht vereisen tijdens inspecties. Nu het aantal elektrische auto’s op de weg blijft groeien, is het belangrijk om deze uitdagingen aan te pakken om de veiligheid en betrouwbaarheid van deze voertuigen te garanderen.

Over het geheel genomen speelt het inspectieproces een cruciale rol bij het garanderen dat alle voertuigen, inclusief elektrische auto's, voldoen aan de veiligheids- en prestatienormen. Door veelvoorkomende problemen, zoals defecten aan de draagarm en verlichtingsproblemen, aan te pakken, kunnen autobezitters afkeuringen tijdens inspecties helpen voorkomen en de algehele kwaliteit van hun voertuigen behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER