Elon Musk surpasses Jeff Bezos to become the world’s wealthiest person
Nieuws

Elon Musk surpasses Jeff Bezos to become the world’s wealthiest person

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, heeft voor de tweede keer de titel van rijkste man ter wereld opgeëist, zo meldt Forbes woensdag. Volgens de Real-Time Billionaires-tracker van Forbes steeg het geschatte nettovermogen van Musk woensdagochtend met $815 miljoen, terwijl Jeff Bezos, de nu op een na rijkste man, een daling van $558 miljoen in zijn nettowaarde zag. De tracker schatte het totale vermogen van Musk woensdag om 13.00 uur op 193,6 miljard dollar

De toename van de rijkdom van Musk kan worden toegeschreven aan de stijging van de aandelen van Tesla met 1,3% op woensdag, terwijl de aandelen van Amazon met 0,6% daalden. Zowel Musk als Bezos bezitten aanzienlijke aandelen in hun respectievelijke bedrijven, dus schommelingen in de aandelenkoersen kunnen een directe impact hebben op hun vermogenssaldo. De aandelen van Tesla zagen een stijging te midden van berichten dat de prijs van het model Y naar verwachting op 1 april met $3.200 zal stijgen in China, zoals gerapporteerd door Investor’s Business Daily. Bovendien verwachten beleggers dat de inkomsten van Tesla in 2024 lager zullen zijn dan die in 2023.

Sinds maart strijden Musk en Bezos om de titel van ’s werelds rijkste man, waarbij hun ranglijst voortdurend verandert. Het is duidelijk dat beide technologiegiganten schommelingen in hun vermogen blijven zien als gevolg van verschillende factoren die van invloed zijn op hun bedrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER