Elon Musk wil X omvormen tot een videoplatform dat op YouTube lijkt: de gelijkenis is duidelijk
Technologie

Elon Musk wil X omvormen tot een videoplatform dat op YouTube lijkt: de gelijkenis is duidelijk

Het videoafspeelplatform voor smart TV, X, heeft een ontwerp dat lijkt op YouTube TV, met een inlogscherm, de tabbladen Home, Zoeken en Profielpagina's. Elon Musk, de eigenaar van X, wil een platform creëren dat audio-, video-, berichten- en betalingsmogelijkheden biedt om een ​​alles-in-één applicatie te worden. Onlangs heeft X een nieuwe applicatie voorbereid voor smart-tv's van Amazon en Samsung, vergelijkbaar met YouTube TV, om gebruikers aan te moedigen lange video's op hun tv te bekijken.

YouTube TV is een streamingdienst met abonnement die beschikbaar is in de Verenigde Staten en live televisie aanbiedt van populaire omroepen en kabelkanalen in zowel het Spaans als het Engels. X is van plan een applicatie te lanceren die video's tot twee uur lang kan aanbieden om te concurreren in de sector van streaming videoplatforms. De interface van de nieuwe applicatie, waarvan een voorbeeld is bekeken door applicatieonderzoeker Nima Owji, zal een soortgelijk ontwerp hebben als YouTube TV, met een hoofdpagina met zowel lange video's als Shorts, gepresenteerd in verticaal formaat, samen met filters voor aanbevolen en trending content.

De aankomende X-app voor smart-tv's zal een inlogscherm, het tabblad Home, het tabblad Zoeken en profielpagina's bevatten, waardoor deze webgebaseerd is en compatibel is met de meeste smart-tv's. De app zal tegemoet komen aan een verscheidenheid aan inhoudsvoorkeuren en gebruikersbehoeften, met als doel zichzelf te profileren als een robuust streamingplatform voor videoconsumptie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER