eMed neemt Science 37 over voor $38 miljoen
Nieuws

eMed neemt Science 37 over voor $38 miljoen

Het telezorg- en ‘in-home diagnostics’-bedrijf eMed heeft aangekondigd dat het de gedecentraliseerde klinische proefaannemer Science 37 zal overnemen voor $38 miljoen. Deze overname zal de DCT-mogelijkheden van Science 37 integreren in het testnetwerk en de diagnostische technologieën van eMed. Bovendien zal Science 37 als gevolg van de deal overgaan van een beursgenoteerd bedrijf op de Nasdaq-beurs naar een particulier bedrijf.

De CEO van Science 37, David Coman, verklaarde dat de overname van eMed aanzienlijke waarde biedt voor hun aandeelhouders, klanten, patiënten en werknemers. Hij benadrukte dat aandeelhouders een premie zullen ontvangen, sponsors van onderzoeken een betere toegang tot patiënten zullen hebben en zich sneller kunnen inschrijven, en dat de werknemers van het bedrijf de missie van het bedrijf kunnen blijven nastreven.

Naast het overnamenieuws gaf Science 37 een financiële update. Het bedrijf verwacht dat de omzet voor 2023 binnen het richtbereik van $58 tot $59 miljoen zal liggen, een daling ten opzichte van $70,1 miljoen in 2022. Uit de update bleek ook dat, na aftrek van annuleringen en negatieve wijzigingen in de scope, de boekingen ($15,7) miljoen bedroegen en $18,7 miljoen voor het afgelopen kwartaal en het volledige jaar. Het bedrijf ondervond $32,2 miljoen aan realisatieaanpassingen in het vierde kwartaal als gevolg van de annulering van drie grote onderzoeken.

Ondanks de annuleringen bedroeg de totale achterstand van Science 37 eind 2023 $132,2 miljoen, waarvan verwacht wordt dat deze in 2024 ongeveer $40,1 miljoen zal worden omgezet in inkomsten. Op basis van historische boekingen en de prestaties van de achterstandsconversie verwacht het bedrijf inkomsten voor het volledige jaar eindigend op 31 december. 2024 zal ongeveer $50 tot $60 miljoen bedragen.

Deze overname komt kort na de eerdere aankoop door eMed van Babylon Healthcare Services Limited en activa van Babylon Group Holdings Limited en Babylon Partners Limited. Deze overnames weerspiegelen de toewijding van eMed om zijn mogelijkheden en aanbod op het gebied van telezorg en diagnostiek uit te breiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER