Emergency Medicines Sent to Ukraine by The Pope
Nieuws

Emergency Medicines Sent to Ukraine by The Pope

Paus Franciscus heeft Oekraïne altijd in zijn hart gehad en spoort ons aan om te bidden voor vrede in dit gemartelde land. Door de oorlogsjaren heen heeft de paus solidariteit getoond met gebaren zoals het sturen van stroomgeneratoren, voedsel, thermische shirts en dekens. Onlangs stuurde hij EHBO-medicijnen ter waarde van 100.000 euro naar Oekraïne, bedoeld om de oorlogsgewonden te helpen, dankzij een genereuze donatie ontvangen door de Apostolische Liefdadigheid.

De Paus heeft het Dicasterie voor de Dienst van de Liefde opgedragen zich te richten op mensen aan de rand van de samenleving. Deze week is in het Vaticaan een dienst voor gezondheidsonderzoek opgezet voor ongeveer vijftig mensen die geen toegang hebben tot het nationale gezondheidszorgsysteem. De nadruk ligt op preventieve zorg, vooral voor gemarginaliseerde vrouwen die vaak met gezondheidszorgbarrières worden geconfronteerd. Initiatieven zoals het aanbieden van diagnostische tests voor de preventie van borstkanker zijn geïmplementeerd om de meest behoeftigen te bereiken.

Kardinaal Konrad Krajewski, de aalmoezenier van de paus, benadrukt het belang van de rol van de Kerk bij het helpen van degenen die lijden, zonder de ogen te sluiten voor hun behoeften. Het Evangelie roept op tot meelevende actie voor mensen in nood, en door initiatieven als deze leeft de Kerk haar missie uit om de gemarginaliseerden te dienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER