Technologie

Emory lanceert pilot met virtuele waarnemerstechnologie

Het in Atlanta gevestigde Emory Healthcare is een partnerschap aangegaan met Andor Health om technologie voor virtuele patiëntwaarneming te introduceren in zijn ziekenhuisfaciliteiten. Het doel van dit partnerschap is om de risico’s op vallen te verminderen en veiligheidsproblemen bij gehospitaliseerde patiënten aan te pakken.

In een persbericht uit Andor op 6 november werd onthuld dat Emory een proefprogramma zal uitvoeren voor de virtuele observatietechnologie in twee van zijn ziekenhuizen. De technologie zal met name worden gebruikt om risicopatiënten op afstand te monitoren op medische en chirurgische afdelingen, maar ook op spoedeisende hulpafdelingen.

De virtuele waarnemers van Andor Health zullen samenwerken met geregistreerde verpleegkundigen die in een controlecentrum zijn gestationeerd. Deze waarnemers zullen spraakgestuurde technologie gebruiken om op afstand met patiënten te communiceren. Hun rol omvat onder meer het geven van herinneringen aan patiënten om in bed te blijven en om hulp te vragen. Als er zich veiligheidsproblemen voordoen, zullen de virtuele waarnemers bovendien het personeel van Emory Healthcare ter plaatse op de hoogte stellen. Deze monitoringdienst zal 24/7 beschikbaar zijn.

In het eerste jaar van de samenwerking is Emory Healthcare van plan de virtuele patiëntobservatietechnologie van Andor Health te integreren in 32 intramurale kamers. Naarmate de samenwerking vordert, is Emory van plan de technologie in het tweede jaar uit te breiden naar nog eens 50 kamers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER