Enteq Technologies lanceert een testcampagne voor meerdere putten in Australië
Technologie

Enteq Technologies lanceert een testcampagne voor meerdere putten in Australië

Enteq Technologies, een gespecialiseerd engineering- en technologiebedrijf voor energiediensten, heeft een uitgebreid testprogramma voor meerdere putten gelanceerd in Australië na het veiligstellen van een langdurige contractuele relatie in het land. De SABRE Tool (Steer-At-Bit Enteq Rotary Tool) en het team van het bedrijf arriveerden eind maart in Australië en begonnen in april met testen.

De SABRE Tool, oorspronkelijk ontwikkeld door Shell, is vorig jaar getest in verschillende werkomgevingen in Noorwegen en in de Catoosa Test Facility in Oklahoma. Deze huidige testcampagne omvat het testen van het hulpmiddel op een reeks putten in Australië. Neil Bird, VP Advanced Drilling Systems bij Enteq, uitte zijn enthousiasme over de ontwikkeling van het gereedschap gedurende vijf jaar en benadrukte hoe veldproeven essentieel zijn voor het verder verbeteren van de mogelijkheden ervan.

Enteq CEO Andrew Law benadrukte het potentieel van de SABRE Tool om de markt voor gestuurde boringen te ontwrichten, waarbij wereldwijd positieve gesprekken plaatsvinden met marktleiders die de transformerende voordelen zien die het kan opleveren. Het unieke intern gerichte vloeistofdrukverschilsysteem voor de besturing biedt verbeterde betrouwbaarheid en operationele efficiëntie, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen, zoals de productie van koolwaterstoffen, geothermische energie, het afvangen van methaan en de opslag van koolstof.

Ook de transporteerbaarheid van de SABRE Tool werd geprezen, omdat deze gemakkelijk kan worden vervoerd binnen de bagagevrijstelling voor vluchten. Deze functie maakt het ideaal voor toepassingen op afstand, waardoor het de bijnaam ‘een RSS in een koffer’ krijgt. De toewijding van het bedrijf aan voortdurende verbetering en uitmuntendheid in productontwikkeling zorgt voor een groeiende belangstelling in de markt voor de SABRE Tool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER